dagboek puppy's Noia en Yure

maandag 14 augustus 2017
Sinds afgelopen zijn alle puppy's van Noia en Yure uitgevlogen, Zofie het meisje met gele bandje is bij ons komen wonen, er zijn er 2 (het rode en lichtblauwe bandje)naar de puppycoaches van de Stichting hulphond Nederland gegaan, Blauw bandje is als laatste uitgevlogen naar Annemarie in Emmeloord. De eerste die uitvloog was Sammy het blauwe bandje hij is bij Astrid gaan wonen in Foxhol, ons witte meisje is bij de familie Wijnholds in Ter Apel gaan wonen, Daisy het oranje bandje woont in Vianen bij Hennie en Claudia en hun 2 kinderen. Alle berichten toot nu toe zijn heel erg positief, de kleintjes doen het goed. Wij kunnen dus achteraf gezien heel tevreden zijn met dit bijzonder nest met zoveel tegenslag maar uiteindelijk is Noia gelukkig weer helemaal de oude en de puppy's die zijn super mensgericht. Mijn dank aan de familie Hennink is enorm, het was de laatste keer dat zij dit voor mij gedaan hebben ik had ze een zorgeloze tijd gegund m,aar ook ik heb het niet voor het zeggen wink. Lieve allemaal heel veel pleziermet jullie lieve, leuke en mooie puppy's heel veel gezonde jaren met ze.

dinsdag 25 juli 2017
Gisteravond zijn Liesbeth en ik naar Wapserveen getogen en hebben de puppy's van Noia en Yurre geschoren en bekeken, het zijn allemaal heerlijke open puppy's die zich op 1 na gewillig lieten scheren door Liesbeth. Sommige zijn wat langer in rug zoals wij als fokkers dat noemen en andere vierkanter maar allemaal staan ze goed op de benen, ieder met hun eigeen persoonlijkheid. Helaas hebben we helemaal vergeten om foto's te makenn maar wie weet gaat mij dat donderdag wel lukken, dan ga ik met Sandra van de stichting huhond nederland mee om de puppy's te  testen, zij gaan voor zowel een reu als een teef dus 2 puppy's van dit nest gaan voorlopig de opleiding in tot hulphond. De laatste week is begonnen voor de puppy´s en dan mogen ze naar hun nieuwe baasjes.

vrijdag 21 juli 2017
Even een update over Noia, ze gaat meer dan goed, afgelopen zondag weer meegeweest naar de reddingshondentrainiing en afgelopen donderdag heeft ze Anet weer vergezeld in het bos tijdens het hardlopen. Haar conditie komt weer helmaal op normaal peil. Ik besef mij heel goed dat wij door het oog van een naald gekropen zijn met dit nest en ik kan niet zeggen hoe dankbaar ik ben dat Noia het weer zo goed doet en haar gekke zelf weer is. Jammer voor Wim want die kan haar geblaf niet altijd waarderen maar wij zijn erg blij dat ze weer is zoals ze altijd was. De kids maken het uitstekend die groeien, eten slapen piesen en poepen en doen graag de dingen die niet mogen. Spelen binnen en buiten kortom het leven voor de kleintjes is 1 groot feest. Aankomende maandag gaan Liesbeth en ik ze scheren, ik neem de kleintjes van Dolly dan mee zodat we kunnen zien wat er onder al dat haar zit.

zondag 16 juli 2017
Aan de foto's te zien op de facebook pagina van de puppy's is er weer veel gesocialiseerd, ik zie een grasmotormaaier voorbij komen en Ton die langs kwam op een "echte" motor met een heel echt motorpak aan, ze hebben dus weer van alles gezien en gehoord daar in Wapserveen. 

vrijdag 14 juli 2017
Deze week de eerste puppykopers op bezoek gehad, de ah's en oh's waren niet gvan de lucht. 's Middags konden we nog lekker buiten met de kleintjes maar 's avonds moesten we toch naar binnen omdat het kouder werd. De puppy's eten inmiddels zelfstandig ieder uit zijn eigen bakje, vlees, starters brokjes en het gaat er in als koek. Omdat de dames het nog zo leuk vinden krijgen ze ook nog een of 2 flesjes per dag. Het buiten zijn bevaltze ook erg goed. Donderdag hebben we de dame van de Stichting Hulphond Nederland op bezoek gehad en ziji was positief verrast hoe ongelooflijk mensgericht de kleintjes zijn en hoe relaxt, totaal niet onder de indruk van enig geluid en vreemde mevrouw. Moeder toen ik maandag aan kwam werd ik door een vrolijke Noia begroet en je kon duidelijk zien dat ze aan de betere hand is, donderdag was ze ook weer goed te pas, zelfs zo goed dat Annet er aan zat te denken om haar zondag weer even mee te nemen naar de training. Het gaat duidelijk goed daar in Wapserveen ik zie allemaal blije gezichten en ook meer uitgerust want de nachten kan er tegenwoordig doorgeslapen worden en dat is een enorme vooruitgang. 

zaterdag 8 juli 2017

Afgelopen donderdagavond weer richting Wapserveen getogen om een nachtje puppy's te verzorgen. Wat een prachttig stel is het toch aan het worden, ze zien er goed doorvoed uit en maken de meest geweldige geluiden en lopen als bijdehante haantjes en hennetjes door de puppyren. Inmiddels niet meer in de werpkist maar in een "normale" mand zodat ze makkelijk in en uit kunnen, want dat lukt bij de werpkist niet goed. Aangezien de kleine monsters toen ik ging slapen nog geen geluid maakten dat ze wilde eten ben ik rond 23.30 uur gaan slapen. Omm 1.00 uur maakte Noia ze wakker en ging in de mand liggen voeden, in de tussentijd heb ik de flesjes wamr gemaakt en de kleintjes samen met Noia gevoed en verzorgd. Annet moest om 6.00 uur gaan werken, toen werden ze dus weer waakker en hheb ik ze de fles gegeven. 's Morgens samen met Marjon de puppy's voorzien van de mousse wat er in ging als pap (is het ook bijna) en ze hebbe voor 't eerst uit hun eigen puppytrog gegeten, ook dat was geen nkel pobleem. Ze waren donderdagmiddag voor 't eerst buiten in het gras geweest en vonden dat niet echt een feest, piepen en miepen ! Ze hebben toen besloten dat we ze de volgende voeding buiten zouden geven, ze eten errug graag dus dan kunnen ze op een positieve manie kennis maken met het "buienleven" en heet grote voordee is dat ze buiten zijn en dan meteen blaas en darmpjes kunnen ledigen. Dat is uitstekend verlopen. Om te voorkomen dat de familie Hennink aan de nachtelijke escapades van de puppy's onderdoor gaan. Heb ik startesbrokjes besteld zodat voor de kleine vreetzakjes gedurende de nacht een bakje met geweekte brokjes neer te zetten. We gaan het beleven hoe dit af gaat lopen. Als klap op de vuurpijl zijn ze de afgelopen nacht stil gebleven tot 6.00 uur in de morgen zonder de brokjes want die zijn vanmorgen pas bezorg. Nu afwachten hoe het vedrer gaat. Wordt vervolgd.............
Nog even over de gezondheid van Noia, zij klimt langzaam uit een diep dal omhoog, ze is soms helemaal in de war als de puppy's te veel kabaal maken,  ik had een "speeltje" meegnomen voor de puppy's dat als ze daar tegen aan lopen maakt het geluid, nou dat kon Noia niet waarderen dat moest eruit. Buiten dat ze af en toe niet helemaal wet wat ze met desituatie aan moet is ze lief voor de kleintjes. De hechtingen zijn affgelopen donderdag verwijderd, er is geen boed getest omdat dat weinig zin heeft, het zal zoals de artsen verwachten langzaam gaan maar ze komt er zeke boven op. Een bloedonderzoek  naar von Willebrand Diseas wees uit dat ze daar niet aan lijdt, zou ook bijna niet mogelijk zijn aangezien ze uit generaties vrije honden komt. Of we ooit te weten komen wat er met haar aan de hand is geweest dat weet ik niet en daar zullen we ons bij neer moeten leggen. Het belangrijkste is dat ze weer"de oude" Noia wordt en dat Annet nog heel lang met veel plezier met haar kan werken en trainen iets war ze ale 2 veel plezier aaan beleven.

dinsdag 4 juli 2017
Noia krabbelt voorzichtig op uit een diep dal, stap voor stap gaat het iets beter, het bloedonderzoek van gisteren wees uit dat ze vooruit gaat maar dat ze er nog niet is. Ze hoeft bij de artsen van de 2e lijns niet meer terug tekomen. A.s. donderdag moet ze terug komen voor controle na de operatie en dan worden de hechtingen verwijderd.  De puppy's hebben vanmorgen voor 't eerst de mousse gehad en dat hebben ze zich goed laten smaken. Filmpje komt straks in de groep op facebook. Rustige nachten zit er voor de familie Hennink nog niet in maar we hopen dat dat de komende dagen zal gaan verbeteren. 

maandag 3 juli 2017
Afgelopen vrijdagavond ben ik afgereisd naar Wapserveen om mijn bijdrage te leveren aan de nachtelijke voedingen van de kleintjes. Noia was 's middags thuis gekomen ze is nog zwak maar heeft wel interesse in haar kindjes, de moedergevoelens hebben niet geleden onder alle narigheid waar zij doorheen is gegaan. Als ik aan kom heeft Noia gespuugd en waarschijnlijk ook haar medicatie en heeft ze weer verhoging de dierenarts was al gebeld en ze moest haar antibiotica pil als nog nemen. We besluiten haar om de 2 uur mondjes maat iets te eten te geven want ze best wel honger, dat verloopt goed en rond 22.30 vertrekt iedereen naar bed.  Annet en Wim namen Noia mee omdat ze toch niet mocht voeden en het dan best lastig is om haar bij haar kindjes vandaan te houden. Ik bleef nog ff tv kijken omdat ik dacht die vreetzakjes worden zo wel wakker en dan kan ik ze voor dat ik ga slapen nog eten geven, maar niets was minder waar, ze bleven slapen en ik ben op de bank gaan liggen en sliep binnen de korste keren in. Om 2.30 uur komt Annet met een onrustige Noia naar beneden die wilde naar haar kleintjes toe dus weer geen "doorslaapnacht" voor Annet, we hebben toen maar samen de puppy's gevoed en het drinken bij moeder Noia in goede banen geleid. Na ongeveerd een half uur Annet en Noia weer naar boven en ik wer op de bank. Rond 6.45 uur begonnen de kleintjes te zeuren en ik hoor Noia ook al zenuwachtig heen en weer lopen boven, de deur van de huiskamer ging open en Noia werd naar binnen geschoven, ze toog direct naar haar kleintjes om ze te poetsen, voeden ging niet want ze draagt een pet shirt waardoor 80% van haar tepeltjes onbereikbaar zijn voor de puppy's. Ondertussen de flessen warm gemaakt en de kleintjes eten gegeven. Daarna Noia eten gegeven, Evi de labrador pup die ook patient is want ze is geopereerd aan 2 ellebogen waarin het gewricht een stukje los lag en ze moet 6 weken benchrust houden dus ook die laten plassen en eten gegeven ook kleine beetjes want haar maag is ook van streek. Al met al lekker bezig en alles bleef er bij beide patienten in. Rond 8.30 uur, Nicole is inmiddels ook wakker want die moet werken geven we de honden hun medicijnen en weer een beetje eten, iedere keer weer kleine beetjes. Rond 10.00 uur komt de rest van de familie Hennink naar beneden en wordt het een gezellige boel. Noia is blij Annet weer te zien die haar meteen de temperatuur opmeet en die is uitstekend !!! Evi is ook blij dat iedereen weer beneden is maar die moet zich rustig houden dus ieder op zijn beurt ff bij de bench knufflen.
Om 12.00 uur vertrek in richting huis voor mijn gevoel gaat het de goede kant op daar, de dierenarts van de 2e lijn heb ik ook nog gesproken hij belde hoe het met Noia ging en hij was tevreden met wat ik hem kon vertellen over de afgelopen nacht en ochtend.
Zondag krijg ik gelukkig positief nieuws het gaat steeds een beetje beter met Noia ze eet lekker van de Carnibest die ik voor haar heb meegenomen, ze heeft niet meer gespuugd en ook de bloedneuzen blijven uit. 
Het ziet er naar uit dat we nu echt het ergste achter de rug hebben en we iets opgeluchter adem kunnen halen. Vanmiddag is Annet met Noia naar de 2e lijns dierenarts geweest en die was tevreden haar bloedwaardes waren normaal dus nu op naar volledig herstel. 
Vanaf morgen of woensdag gaan we de puppy's (ze zijn dan 3 weken) leren van een schoteltje te eten en dan beginnen we altijd met Royal Canin starter mousse. Ik heb hier goede ervaring mee. Daarna stappen we over naar Carnibest versvlees en dan de puppymaling. Voorgaande natuurlijk in kleine stapjes tegelijk want de buikjes/darmpjes van de kleintjes mogen niet overstuur raken. De gewichten zijn bij allemaal al ruim over de kilo het zijn echte vreetwolven die graag op hun weken bediend willen worden en zo niet dan zetten ze een keel op dat horen en zien je vergaat.

donderdag 29 juni 2017
Wat een afgrijselijke dagen hebben we achter de rug. Noia die weer ziek is geworden en geopereerd om haar baarmoeder te verwijderen, nadat ze vor de operatie onder narcose was gebracht kreeg ze een bloedneus, iets wat niet normaal is en daarom moest ze ook de nacht na de operatie bij de dierenarts blijven. Woensdagochtend mocht ze naar huis, thuis gekomen liep ze in 1 streep naar haar kindjes maar kreeg werderom een bloedneus, die gelukkig wel snel stopte.
Gisteren heeft ze haar puppy's als vanouds gepoetst en laten drinken ook hebben de pups van de dames flesjes gekregen. Toen Annet 's avonds laat van haar werk kwam was Noia nog goed te pas en blij Annet te zien. Vanochtend ging het ineens weer mis, ze was niet echt alert toen Nicole naar beneden kwam, ze lag wel bij haar puppy's maar was niet echt goed te pas. Ik had app contact met Nicole en ze schreef straks als mama wakker wordt en naar beneden komt zal ze wel blij zijn, maar dat gebeurde niet, ze kreeg weer een bloedneus en kon niet echt goed meer op haar benen staan. Nicole heeft direct de dierenarts gebeld en gezegd, ik ben nu onderweg met Noia want het gaat niet goed !!! Aangekomen bij de dierenarts heeft die direct contact opgenomen met Utrecht aangezien de internist niet op de 2e lijns praktijk in Wilhelminaoord aanwezig was. In Utrecht zeiden ze we bellen u zo terug, dit gebeurde niet en de dierenarts vond dat er direct gehandeld moest worden dus Wilheminaoord gebeld en nadat Nicole, Annet opgehaald had direct daar heen. Daar is Noia opgenomen om uit te zoeken wat er toch in vredesnaam aan de hand is met deze normaal zo kerngezonde hond. Vanzelfsprekend hebben we constant contact gehouden en na de mededeling van Annet die in tranen was; Wil ze is weer opgenomen, ben ik direct in de auto gestapt om ja om wat ??? te troosten er gewoon te zijn elkaar even vast te houden, maar je moet wat. 
Vandaag 2 x telefoon van de benhandelend dierenarts gehad met de vraag of ze misschien vergif gegeten kon hebben of een vergiftige muis of wat dan ook, maar daar kan geen sprake van zijn ze is niet zonder toezicht buiten geweest niet los van de lijn gelopen dus dat moesten we uitsluiten. Daarna bericht gehad dat ze stabiel was weer een beetje gegeten had en ze denken dat de hormonen haar parten spelen. 
Ondertussen hadden we er nog een probleem bij gekregen, tijdens het flessen van de puppy's hadden ze bij het witte ventje gemerkt dat hij heel vaak tussen zijn pootjes en op zijin buikje nat was. Ze hadden foto's voor mij gemaakt die ik in de groep op facebook speciaal voor fokkers geplaatst heb en daar werd al snel duidelijk dat we te maken had met een pupje waarbij de ureters niet goed waren aangelegd. Daardoor liep zijn urine in zijn buikje en het kwam door zijn naveltje naar buiten.
Dierenartsen gecontact, gevraagd, wat nu ?? wat is de prognose ?? Uiteindelijk bleek de prognose slecht de afwijking waar we mee te maken hadden heet ectopisch ureteren en hij had het ook nog in de ergste vorm. Hoeveel tegenslag kan je hebben wat een verdriet en wat een zware beslissing om te nemen en wie moet hem nemen. Uiteindelijk vanmiddag besloten de dierenarts te laten kijken en zij voorspelde een hele slechte prognose voor ons kleine witte ventje, een hele zware operatie, beschadigde nieren, wat als zijn naveltje sluit waar moet de urine dan heen als hij nog te klein is om te opereren enz. enz. Wij, Annet, de dierenarts en ik hebben toen besloten om hem te laten gaan. Wat een rot beslissing zo'n prachtig, krachtig ventje en dan toch zo ziek, wat een verdriet.
Zoveel tegenslag heb ik in al mijn nesten bij elkaar nog niet gehad, je staat zo machteloos en voelt je schuldig en ellendig want je hebt niet alleen met jezelf te maken maar met een gezin wat hun hele ziel en zaligheid steken in het grootbrengen van een nest.
Machteloos is denk ik het juist woord om mijn gevoel uit te drukken.
Nu blijft Noia onze grote zorg, ze moet weer beter worden en aansterken. Morgenochtend gaan ze haar stollingsfactor controleren dat kon vandaag niet omdat ze vitamine K heeft gekregen om de stolling te verbeteren. Dat moet 36 uur uit haar lijf zijn. Ze gaan haar ook nog testen op von Willebrand Diseas maar ze komt uit lijnen die allemaal getest zijn daarop en vrij daarvan zijn maar testen kan geen kwaad. Ook heb ik vanavond die dierenarts nog een mail gestuurd om haar bloed ook te laten testen op Addison Diseas een ziekte waar je niet op dna kan testen maar die wel voorkomt bij de poedels. We moeten afwachten het is en blijft spannend.  

maandag 26 juni 2017
Zojuist contact gehad met Annet Hennink, zij was met Noia naar de dierenarts omdat de temperatuur na de antibiotica kuur toch weer opliep, dierenarts vermoed dat er iets niet goed zit in de baarmoeder dus die wordt morgen door middel van laparoscopie verwijderd. Dit is een enorme tegenvaller maar wat moet dat moet, het wordt morgen een spannende dag en dan nu maar hopen dat de ellende voor Noia voorbij is en ze kan genieten van haar kroost. 
De puppy's krijgen sinds gisteren een flesje bijgevoed en zijn goed gegroeid, morgen komen daar nog een paar flesjes bij. Zij hebben wonder boven wonder weinig te lijden van de misere van hun mama. De oogjes beginnen ook al te kieren dus de komende dagen verwachten wij deze helemaal open. Het grote rondscharrelen is ook al begonnen dus al met al met de kleintjes geen problemen. De gewichten van vandaag staan in het album ze zijn spectaculair gegroeid.

zondag 25 juni 2017
Vanmorgen Annet gesproken en de onrust 's nachts is te groot afgelopen nacht moest ze 4 x haar bed uit, ze hoort ze zelfs helemaal boven. De groei zit er bij de kleintjes wel in maar het mag wat meer en daarom denken we dat de onrust komt doordat ze niet voldoende binnen krijgen, dus we hebben na goed overleg  belsoten dat we proberen of de kleintjes over de dag verdeeld een flesje kunnen bijvoeren. We gaan het wel voorzichtig opbouwen want ze moeten ook geen buikpijn krijgen maar 's nachts niet kunnen doorslapen dat kan ook niet langer anders zitten we straks met een oververmoeide Annet en dat willen we zeker niet, want er komt nog een drukke tijd aan. Woirdt vervolgd.......................

zaterdag 24 juni 2017
Het gaat goed in Wapserveen de gewichten komen in het album je kan daarop het verloop van de groei van de kleintjes van Yure en Noia volgen. Ze zijn sinds er beter gepoetst wordt minder luidruchtig en daardoor is Noia ook weer een stuk rustiger.
Dan de namen............ het is niet gelukt om er een "Drama" nest van te maken dus heb ik besloten er de namen van beide ouders in terug te laten komen, behalve bij de witte puppy's want Duana betekend donker en zij zijn nou eenmaal niet donker dus heb ik daar gekozen voor Dilwyn wat wit betekent.

Het resultaat voor de zwarte reuen:
Dizzybell's Djurre (dierbaar) Duana (donker) Driscoll (vertolker)
Dizzybell's Djurre Duana David (lieveling)
Dizzybell's Djurre Duana Digger (vertaald=graver)

de zwarte teven:
Dizzybell's Djurre Duana Desirea (begeerde)
Dizzybell's Djurre Duana Desney (vredig)
Dizzybell's Djurre Duana Dia (geliefde)

Het witte reutje;
Dizzybell's Dilwyn (wit) Dymond (diamant)

Het witte teefje;
Dizzybell's Dilwyn (wit) Dymfy (vrouw van aaanzien)

Ik vond het deze keer een helse klus, we hebben internet afgestruind om de namen van spelers in dramaseeries te gebruiken maar dat bleek ook weer niet zo makkelijk dus dit is het geworden als de Raad van Beheer zich er tenminste ook in kan vinden, want die moeten het nog goed keuren, wordt vervolgd ........................

donderdag 22 juni 2017
Inmiddels is gebleken dat het poetsen wat Noia deed onvoldoende was om de productie van ontlasting op gang te houden, de afgelopen dagen is Noia daarbij geholpen door Annet, Marjon en Nicole en zoals het er nu uitziet is het kwartje gevallen. De afgelopen nacht is Annet ook maar 1 keertje wakker geworden van de kleintjes het was beduidend rustiger in het nest. Ze hebben geen gevoelige buikjes meer en worden nu op de normale manier gestimuleerd om hun darmen te ledigen. Hopelijk zijn nu de meeste problemen voorbij en kunnen ze in Wapserveen zorgeloos gaan genieten van het kroost.
De namen van de kleintjes is ook nog een klein probleempje aangezien de bevalling een niet zo makkelijk verloop had zat ik aan drama te denken maar ok dat nou als nestnaam te gaan gebruiken vind ik weer heel erg beladen want uiteindelijk doen ze het geweldig goed. Daarna hebben de dames Hennink bedacht we geven ze allemaal namen van acteurs die in dramaseries spelen ook een leuk idee maar wat moet dan de nestnaam worden, kortom het is nog even een klein probleempje waar ik binnen 24 uur "uit" moet zien te komen. Ideeen laat het weten !!!!

dinsdag 20 juni 2017
Het mooie weer en een overleden adapter hebben er voor gezorgd dat er nu pas weer een stukje in het dagboek verschijnt. Gisteren had ik wel een stukje geschreven maar dat is door de kapotte adapter niet geupdate. Jammer maar helaas dat zijn de tegenslagen in het leven !
Het is nog niet onbezorgd met het nest in Wapserveen, de puppy's zijn wat onrustig waardoor Noia onzeker wordt en er nog meer onrust ontstaat, de naweeën spelen Noia ook parten. De puppy's groeien goed maar nog niet geweldig dus Noia krijgt nu pens om de melkgift toch nog wat beter opgang te krijgen iets wat ze wel kan waarderen. Een broodje pindakaas schijnt daar ook bij te kunnen helpen maar die mag Annet zelf opeten want Noia belieft het niet maar de pens gaat er in als koek. Vandaag hadden we een spugende pup, ik heb het advies gegeven daar ik het nog niet eerder bijdehand gehad heb om de dierenarts te contacten, de dochters, want Annet is weer aan het werk, zijn met de kleine man heen gegaan en die moest een clysma het arme ventje zat helemaal verstopt en wrijven hielp al niet meer. Marjon belde en ze was verbaasd over de hoeveelheid poep wat er uit zo'n klein lijfje kan komen. Het zal nu wel beter met hem gaan en ze moeten Noia in de gaten houden dat ze wel blijft poetsen en anders moet Philippa als "poetsmoeder" ingezet worden, want die poetst heeeeeel graag. De temperatuur van Noia is uitstekend en inmiddels zijn vandaag op 1 na de puppy's het aantal grammen gegroeid zoals het hoort. Behalve het witte ventje die bleef nu want achter. Maar met wat extra aandacht en aanleggen zal dat ook wel goed komen. Al met al niet probleemloos maar toch 8 gezonde puppy's die morgen al weer met zijn allen 1 week oud zijn. Ik heb ook weer een paar nieuwe foto's in het album gezet en een apart album aangemaakt voor de gewichten zodat jullie kunnen zien hoe de groei verloopt. 

vrijdag 16 juni 2017
De temperatuur van Noia wilde ondanks de medicatie nog niet zakken, de dierenarts heeft daarom aan het eind van de middag besloten haar aan eenantibiotica infuus te leggen, daarna zakt de temperatuur gelukkig, niet snel maar toch naar een normaler niveau. Inmiddels vanmorgen contact gehad en de dame heeft alweer gegeten, gedronken en is al 2 keer

zelfstandig de werpkist uit geweest om haar behoefte buiten te gaan doen en...................... zij heeft ook alweer in de bekende "Dizzybells" houding gelegen !!! Wij hopen dat ze nu door het ergste heen is.  De puppy's doen het ondanks al deze tegenslag goed, Annet schrijft op de app; "het wordt een steeds groter hoopje" . Om 8.30 uur nogmaals naar de dierenarts voor een antibiotica infuus en dan op naar volledig herstel !!! Dan kunnen we deze horror bevalling achter ons laten.
Noia is weer thuis van de dierenarts, ze heeft nogmaal een antibiotica inuus gehad en voor 5 dagen pillen mee, haar temperatuur is inmiddels naar 39 graden gedaald, wat een heel normale temperatuur is voor een zogende teef. Thuis gekomen begon ze direct de puppy's te verzorgen, het gaat steeds beter daar in Wapserveen !!!

donderdag 15 juni 2017
Vanmorgen bericht uit Wapserveen de puppy's zijn wat onrustig geweest vannacht maar verder gaat het wel goed nog niet helemaal naar wens maar toch ............... Om 8.55 uur Noia heeft 40 graden koorts, dat is te hoog dus direct dierenarts bellen is mijn advies. Annet met de hele bubs in de auto naar de dierenarts, toch nog een röntgenfoto gemaakt maar geen puppy meer te zien in de buik van Noia. Ze krijgt een antibioticakuurtje en Calcium en we hopen dat ze daar van gaat opknappen. Thuis gekomen vleit Noia zich weer in de werpkist en eindelijk kan ze de rust vinden om op haar zij, helemaal plat te gaan liggen en ook haar hoofd wat rust te gunnen. Gelukkig eindelijk ontspanning de Calcium doet zijn werk en de antibiotica zal dat zeker ook gaan doen. De pups zijn goed gegroeid dus die lijden er niet echt van. Hopelijk zet deze trent zich voort. Wordt vervolgd ..................................

Het is vandaag woensdag 14 juni en ik heb gisteren en vandaag de meest bizarre bevalling meegemaakt in mijn hele carrière.
Gisteren gaat om 9.04 uur een appje van Annet uit Wapserveen over de temperatuur van Noia en dat ze toch al hevig aan het hijgen en trillen is, ze stuurt mij een kort filmpje met het trillen en hijgen van Noia, dit is serieus de bevalling is aanstaande. Ik ga eerst nog naar sport en daarna pak ik mijn spullen en vertrek richting Wapserveen. Onderweg nog een leuk gesprek met een mevrouw die interesse heeft in een dwergpoedel en zo is de reis snel voorbij. In Wapserveen aangekomen wordt het mij al snel duidelijk dat we vandaag de geboorte van het nestje wel kunnen verwachten.

Rond 12.00 uur zie ik de eerste perswee en om 12.15 uur perst Noia een vruchtblaasje kapot maar verder gebeurt er niet veel.
Om 13.13 uur wordt het eerste pupje geboren, het is een grote zwarte reu, hij weegt ook 326 gram, dat is een mooi begin, die heeft de weg vrij gemaakt.
Om 15.13 uur wordt de 2e pup geboren, wederom een reu en zwart maar beduidend kleiner hij weeg 280 gram.
Om 16.14 uur wordt de 3e pup geboren weer een zwarte en ook weer een reu !! oeps zijn er nog teefjes in de aanbieding ?? Deze jongeman weegt 330 gram
Om 17.14 uur wordt het 4e pupje geboren een zwart teefje, mijn gebeden zijn verhoord !! Het is een klein meisje van slechts 218 gram
Omdat Noia wat problemen heeft met de geboorte van de placenta's moet ik de puppy's na de geboorte verlossen van hun moederkoek terwijl die nog inwendig vertoefd, hierbij komt het bij 2 pupjes voor dat, mede door het overbezorgde gelik van Noia, de navelstreng bloedt en lastig te stoppen is. Bij 2 hebben we het af moeten binden en een druk verbandje aan moeten leggen. Die Noia dan weer vrolijk binnen enkele minuten verwijderd !! Maar we redden het en alles ligt er tevreden en gezond bij.
Om 19.22 uur wordt de 5e pup geboren een meisje van 264 gram die ook door de navelstreng achter uit haar moeder blijft hangen, door ervaring wijs geworden zeg ik tegen Annet ik wacht het even af, maar........................... deze jonge dame is niet in haar pakketje geboren dus heeft het benauwd, waarschijnlijk wat vruchtwater binnen gekregen en komt niet makkelijk op gang, 40 minuten lang poets, wrijf, zuig, blaas, schud ik. Ik hou haar onder het koude en dan weer warme water om haar te laten schrikken zodat ze met een fikse krijs haar longetjes open gooit. Ik probeer het zelfs met een ijsblokje na 40 minuten geef ik het op en we bellen de dierenarts om te vragen of ze langs komt want dat we vermoeden dat dit pupje het niet gaat redden, ze blijft "gapend" ademen. Ik geeft haar aan Annet die stopt haar in een warme handdoek tegen haar warme lijf en na verloop van tijd legt ze het pupje bij de andere pupjes. Ze ademt dan nog wel maar voor ons gevoel wordt het minder. Als de dierenarts komt willen we haar de betreffende pup laten zien maar wat schetst onze verbazing we zien geen verschil tussen de laatst geborene en haar zusje !!! Beide ademen normaal, de dierenarts luistert en controleert voor alle zekerheid beide pupjes maar hoort en ziet net als wij geen verschil meer. Ik geloof niet in wonderen maar dit vind ik er toch wel naar neigen.
We wachten tot 23.00 uur en als er verder niets anders meer gebeurt dan dat er een vruchtblaasje door Noia kapot geperst wordt, besluiten we naar bed te gaan. Ik blijf slapen bij Noia en de pups en Annet en Wim gaan lekker naar bed.
's Nachts zijn de pups en Noia af en toe wat onrsutig maar niet heel ernstig en vanaf 3.00 uur kan ik door slapen tot 5.00 uur en daarna tot 7.30 uur een kort nachtje dat wel maar zo'n eerste nacht valt voor moeders en kinderen niet mee.
De hele familie Hennik ontwaakt, de een gaat naar d'r werk, de ander heeft een telefonische vergadering en Annet en ik ontbijten gezellig samen. Noia laten we buiten plassen, ik voel haar buik nog eens en verbaas mij over de "hardheid" van haar buik, maar ik denk ze is een echte sporthond, die getraind is daar zal het wel door komen.
Om 11.15 besluit ik naar huis te gaan Noia en de puppy's maken het goed dus mijn aanwezigheid is niet meer noodzakelijk, Annet kan gaan genieten van haar vijtal.
Onderweg kijk ik om 11.32 uur op mijn telefoon en zie een app van Annet en 5 x gebeld, oh mijn hemel wat is daar aan de hand ??? Op de app een foto van een witte pup !!!
Ik bel Annet en die verteld dat er vlak na mijn vertrek weer een vruchtblaas kaport geperst werd maar daar kwam een witte pup achteraan !!! Annet heeft haar beste beentje voor gezet en de pup is helemaal in orde gekomen !!
Ik besluit terug te gaan want Noia hijgt nog behoorlijk alsof er nog meer geboren moeten worden. Beert gebeld en gezegd, sorry ik kom nog even niet naar huis want de bevalling is weer op gang gekomen.
Aangekomen bij Wim en Annet ligt Noia prinsheerlijk met haar 6tal in de werpkist, wel is ze nog wat onrsutig maar niet verontrustend. We bellen de dierenarts of het zinvol zou zijn een om röntgenfoto te laten maken, dit kan om 14.30 uur en we besluiten het tot zolang aan te kijken. Tijdens het wachten besluit ik contact op te nemen via Fb met een goede kennis die een nuchtere kijk heeft op de zaak en met haar te overleggen wat wijsheid in deze is. Haar advies is zolang de puppy's drinken wordt er ocytocine aangemaakt en die houdt de bevalling gaande dus alles wat er in zit zal er zeker uit komen en als je foto's laat maken kan het maar zo zijn dat je niets zit omdat er een pup hoog verborgen kan zitten. 
Inmiddels is Noia weer gaan persen en om 12.43 uur wordt puppy numero 7 !! geboren, we staan echt helemaal perplex het is een zwart meisje die het uitstekend doet !
Rond 15.30 besluit ik naar huis te gaan, ik geloof het wel Noia haar buik is mooi zacht, de harde buik was toch een voorteken dat er nog meer moest komen maar ja als je alles vantevoren weet.............
Om 16.24 kom ik thuis binnen en meteen gaat de telefoon, Annet; zit je goed ?? zit je stevig ?? Ik; ja wat dan ?? Er is een minuut gelden nog een witte teef geboren, een kleintje maar helemaal gezond en wel. 
Het is nu 22.00 uur en alles is redelijk rustig ik hoop dat het zo blijft en dat Noia niet nog meer verrassingen voor ons in petto heeft, ze is trouwens zelf ook wel aan Rust toe wat een klus heeft die dame moeten klaren. Iedereen een rustige nacht gewenst vanuit Hierden en Noia en puppy's zet hem op naar een mooie toekomst.