Dagboek Chiva en Teun September 2020

6 september 2020 De laatste loodjes, alles zover voorbereid.
Ook al een flinke tijd bezig met het bedenken van de stamboomnamen om er weer een unieke draai aan te kunnen geven. Maar dat houden we nog even geheim.......
Nu is het nog allemaal even afwachten, maar haar nestje is er klaar voor.

(Geschreven door Wil)
Het is inmiddels 8 september 12.45 uur en de bevalling is in volle gang. Lisette heeft mij vannacht om 3.30 uur wakker gebeld, om 3.45 uur in de auto onderweg naar Julianandorp, een ritje van 1 uur en 50 minuten. In Julianadorp aangekomen is Chiva bij vlagen onrustig, hijgen van binnen naar buiten en andersom. Ze wordt steeds onrustiger en blaft tegen Lisette of ze zeggen wil; doe er wat aan!! Na een heftige aanval van onrust en hijgen krijgt ze bijna op mijn voet een perswee en zie ik een blond puppy verschijnen. Ze doet het zo goed binnen 32 minuten 3 puppy's, twee reuen zwart en blond en 1 teef zwart. Na het teefje neemt Chiva even haar rust en wordt er na 40 minuten nummer 4 geboren wederom een zwarte reu ! Tijdens het typen van mijn verslag wordt er weer een pup geboren, een blond ventje.

  
14.08 uur
Er zijn inmiddels 6 puppy's geboren waarvan 2 blonde reutjes, 2 zwarte reutjes, 1 zwart teefje en 1 wit teefje en er wordt al heftig op nummer 7 geperst dus die zal er ook zo aan komen. De 3e witte reu is geboren nummer 7 !!!

 
Het resultaat 7 gezonde puppies, zo trots op Chiva heartheart

Dinsdag 9 september 2020

The day after....
Afgelopen nacht hebben Mario en ik in de woonkamer geslapen (net zoals de 2 nachten daarvoor) en gelukkig toch iets meer slaap kunnen pakken dan de afgelopen 2 nachten. Uiteraard werd er wel wat gepiept en gemopperd door de pups als Chiva vond dat er gepoetst moest worden, maar over het geheel genomen heerst er een serene rust. De pups zijn tevreden, warm en glimmend.
Het uitlaten is wel altijd een dingetje. Je moet bij je puppen weg en dan lopen er ook nog andere Poedels in de kamer die maar wat graag een blik willen werpen in de werpkist. Dit wordt nu absoluut nog niet getolereerd!! 

Nr Tijd R/T Zw/W Kl Bandje Gewicht geboorte 9 sept 10
sept
12 sept 13 sept 15 sept 16 sept 19 sept 20 sept
1 11.50 Reu Wit Blauw 285 350 410 520 560 670 730 790 850
2 12.10 Reu Zwart Oranje 315 400 450 560 620 740 800 950 1035
3 12.22 Teef Zwart Roze 260 320 350 460 530 610 665 790 805
4 13.05 Reu Zwart Geel 270 330 370 440 525 615 660 810 890
5 13.17 Reu Wit Zwart 280 320 360 425 430 475 525 600 655
6 13.47 Teef Wit Rood 290 360 415 500 550 685 730 860 940
7 14.12 Reu Wit Bruin 245 310 350 460 490 590 620 750 800

Als Chiva s'middags wordt uitgelaten door Mario grijp ik even de kans om de werpkist te verschonen en de pups even te wegen. Ik schrik me eigen een ongeluk en controleer tot drie x toe of de weegschaal wel klopt. De groei is spectaculair te noemen!!! Chiva eet dan ook als een bootwerker. Eet ongeveer een kilo per dag aan vers vlees en daarnaast nog 4x een bakje geiten yoghurt met slagroom. Die slagroom geeft ze volgens mij direct door aan haar pups laugh.
Ook meten we meteen even haar temperatuur. Vanochtend vroeg was deze nog 40,0 en nu 39,7 Vind het nog wel wat hoog maar voor een lacterende teef is het nou ook weer niet super verontrustend. We houden het in de gaten.
Ook zal Mario een map aanmaken voor de ontiegelijke berg foto's die er gaan komen in de tab Fotoalbum. (Als er dan iets niet klopt, kan ik hem op zijn klungels geven cheeky). 


De namen van de pups zijn ook bekend.
De teefje zijn:
Dizzybell's Digitate Dot
Dizzybell's Digitate Dial
De reuen zijn:
Dizzybell's Digitize DeeDos
Dizzybell's Digitize Dongel
Dizzybell's Digitize Digit
Dizzybell's Digitize DeBug
Dizzybell's Digitize Data

13 september 2020

Hier weer een update uit het 'filiaal Julianadorp'. De pups zijn zo vreselijk tevreden en doen het zooooo goed. Allemaal tevreden snoezel geluidjes uit de werpkist, ubercute!!!
Chiva neemt (zoals ik wel had verwacht) nu alweer overduidelijk afstand van de pups. Ze vind het niet nodig om er 24 uur per dag bij te liggen en ligt nu al af en toe voor de werpkist. Het apart uitlaten is ook totaal onnodig, vind zij, en huppeld al weer vrolijk mee met de rest. Eigenlijk best wel sneu voor de puppies, maar Chiva doet alles voor eten. Ligt ze heel pittig bij haar pupjes die heerlijk hun buikjes aan het vol tappen zijn, hoort ze de zak met pepernoten van Mario...... tok tok pok... 7 doffe dreunen van de pups die van de tepels af vallen en Chiva die staat te blaffen dat ze er nu toch echt uit wilt.... Chiva is weer helemaal zichzelfwink.

De temperatuur van Chiva zakt langzaam en is nu rond de 39,5 helemaal prima voor haar doen. Vandaag is er 1 pupje heel weinig gegroeid, maar 5 gram. We houden hem in de gaten, maarja, je kunt ook niet altijd zo bizar groeien...

 

De eerste buren en familie zijn inmiddels stiekum wezen gluren en Chiva vind het allemaal prima. Uiteraard alles heel voorzichtig ivm de Corona. Er gaat heel wat desinfectie doorheen.
Chanel en Cherie grijpen elke gelegenheid aan om even in de werpkist te kijken maar daar wordt nog streng tegen op getreden. Chiva vind dat nog niet goed. Geef haar geen ongelijk want als Chanel de kans krijgt, kruipt ze erbij en gaat ze moederen. 
De namen zijn de 2de keer wel goedgekeurd door de Raad van Beheer. D-Dos is DeeDos geworden en D-Bug is DeBug geworden. Leestekens mochten blijkbaar niet. 

Zelf ben ik inmiddels weer begonnen met werken. Ik heb een trimsalon aan huis dus altijd dichtbij. Gelukkig kan ik alles in de gaten houden via de puppyCam!! Toch wel handig zo een man in huis die alles voorziet van gadgets en alles digitaliseerd (snappen jullie misschien ook wat beter de keuze voor de puppynamen aangezien ik alles nog steeds het liefst zo ouderwets mogelijk doe). Nu is de uitdaging om de honden toch op tijd af te krijgen en niet de hele dag voor het schermpje te liggen kwijlen. 

De Puppy cam in de trimsalon

Zondag 20 september 2020

Hier weer een update uit het filiaal Julianadorp. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit het relaxedte nest is wat ik tot nu toe heb gehad. Alle pups zijn zo tevreden!!!
Ze groeien goed, ze eten goed... Chiva ligt er ook zeker niet meer de hele dag bij. Ze liggen zelfs af en toe helemaal verspreid door de werpkist, het teken dat ze goed gevoed en warm zijn!!
Er wordt ook niet meer zo gesnauwd door de meiden onderling. Als er pups op schoot zijn mag er door de andere honden best aan gesnuffeld en gelikd worden.
Vanaf vandaag gaan de ogen ook echt kieren en de eerste glimmende bolletjes zijn zichtbaar. Een nieuw tijdperk gaat er aan komen. Er wordt ook al flink geoefend in het lopen / tijgeren met hilarische momenten van om vallen en om rollen. De eerste kopjes zijn ook al gespot boven de rand van de werpkist. Het gaat zo hard.

Wel een iets minder leuke kant is nu natuurlijk de Corona.... Zoals jullie weten woon ik in Julianadorp, de kop van Noord-Holland. Er is opnieuw een code rood uitgeroepen...
Zelf vind ik dit echt rot want ik vind puppy visite altijd erg leuk, leuk voor de pups, de socialisatie, de toekomstige poedelmama's en papa's... In wat voor vaatje Wil en ik dit gaan gooien moeten we nog even bespreken. We wachten ook het nest van Zofie af, zodat we het beste inzicht hebben over wie welke pup.... Zodat ook de reisbewegingen toch beperkt blijven... Ik vind dit echt niet leuk maar het is niet anders...

Zoals ik het nu kan overzien probeer ik in het weekend voor de herfstvakantie, de herfstvakantie (van het Noorden) en het weekend aansluitend daarop afspraken te maken om puppybezoek te ontvangen. Hoe streng dat zal zijn, moeten we afwachten... Hopelijk valt het allemaal mee zodat iedereen heerlijk kan komen kijken. We zijn hier toch heel voorzichtig in vanwege mensen om ons heen die door ziekte en leeftijd vatbaarder zijn.

  
Voor nu is dit het weer en tot snel!!! Ook op facebook zal ik weer wat foto's plaatsen, dat gaat iets sneller dan hierblush